Gemma Romeu Puntí, guanyadora del XVII Premi de Novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders” de 2021

El passat dimarts 25 de març de 2021 vaig assistir a l’acte de lliurament dels premis literaris que organitzen anualment l’Ajuntament de Cerdanyola i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per rebre el guardó del XVII Premi de novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders” d’enguany.

Estic molt il·lusionada i molt feliç de rebre aquest premi! És un honor immens. Des d’aquí agraeixo enormement el jurat per creure en la meva novel·la i escollir-la guanyadora d’entre les vint-i-tres obres que optaven al premi.

Aprofito, també, per donar l’enhorabona, una vegada més, a la resta de guanyadors i guanyadores dels premis, tant d’aquest any com de l’any passat, entre els quals hi ha Anna Mateus Alamon, Albert Gavaldà Irujo, Arià Paco Abenoza, i Blanca Corominas Perálvarez i Josep Civit i Mateu.

Publicar una novel·la sempre ha estat un dels meus grans somnis, i puc dir que si, tot va bé, aquest somni es veurà complert el novembre de 2021, que és la data prevista en què surti publicada.

El que és del tot cert és que en aquests moments ja ha entrat en procés de correcció i edició, i ja estic impacient per veure-la editada en tinta i pàgines!

En paraules del jurat,

Silenci al fiord és un thriller que destaca per la densa atmosfera de misteri i tensió que és capaç de crear, que arrenca amb un inici d’intriga fulgurant. A partir d’una certa quotidianitat i de persecucions que descol·loquen i dobles rols que s’aniran transformant, la història pivota sobre el segrest d’infants i sobre relacions d’amistat i confiança que s’obren pas per sobre de l’obscuritat.

Us deixo a continuació algunes fotos de l’acte, l’enllaç al canal de YouTube de la UAB (on podeu visualitzar la retransmissió de l’acte) i uns enllaços d’un parell de notícies sobre els premis i els respectius guanyadors i guanyadores:

Lliurats els Premis Literaris 2020 i 2021.

Blanca Corominas, Josep Civit i Gemma Romeu guanyen els premis literaris de Cerdanyola del Vallès.

Visca la literatura i la cultura catalanes!

 

Entrega dels Premis Literaris 2020 i 2021 al rectorat de la UAB
Entrega dels Premis Literaris 2020 i 2021 al rectorat de la UAB
Entrega dels Premis Literaris 2020 i 2021 al rectorat de la UAB