Sobre mi

Gemma Romeu Puntí

Soc filòloga catalana i em dedico a la cura lingüística dels textos.

Des de ben petita vaig mostrar una gran passió per la lectura i l’escriptura. Vaig créixer envoltada d’històries i d’aventures: J. K. Rowling, C. S. Lewis, Tolkien i més endavant Apel·les Mestres i Montserrat Roig van ser els meus grans referents.

La formació filològica i humanística em va ajudar a orientar la meva carrera professional cap al món editorial, l’assessorament lingüístic i l’escriptura creativa.

 

FORMACIÓ

  • Graduada en Filologia Catalana (2011-2016, UAB)
  • Màster en Humanitats: Art, Cultura i Literatura Contemporànies (2016-2018, UOC)
  • Especialització de postgrau en Correcció i Edició Professionals del Text (2019-2020, UOC)

 

EXPERIÈNCIA

En els meus inicis, vaig treballar en una acadèmia d’idiomes com a traductora i després en una editorial com a editora i correctora, en la qual també era responsable d’una revista literària digital i vaig participar com a jurat i lectora professional en diversos concursos literaris.

A partir d’aquí vaig optar per impulsar la meva professionalització en aquest àmbit. Des de l’octubre del 2019 i fins a l’actualitat treballo com a autònoma i col·laboro amb editorials, agències de traducció, empreses de serveis editorials i també amb particulars.

 

AUTORA DE RELATS I NOVEL·LA

Als quinze anys vaig guanyar un concurs literari per primera vegada, i quan vaig veure el meu relat publicat, vaig saber que la meva vocació era entre les lletres i els llibres.

He estat guardonada en més d’una quinzena de certàmens literaris arreu de Catalunya i algunes de les meves obres han estat publicades en reculls de narracions. La meva primera novel·la, titulada Silenci al fiord, va ser premiada al XXVII Premi de Novel·la «Valldaura – Memorial Pere Calders» 2021 i ha estat publicada pel Servei de Publicacions de la UAB l’any 2021. No he parat d’escriure des de llavors i estic treballant en projectes literaris que espero que aviat vegin la llum!

A la secció Obres publicades hi trobareu la relació de premis literaris i hi podeu fer un tastet de les meves obres!

 

IDIOMES

Català i castellà (bilingüe), anglès (nivell alt), alemany (nivell mitjà).